Berényi András

Berényi András Berényi András vagyok klinikai és addiktológiai szakpszichológus, szervezetfejlesztő szupervízor. Debrecenben tanultam és jelenleg is ott élek feleségemmel és 5 gyermekünkkel együtt. A pszichiátrariai betegekkel már gyermekkoromban találkoztam, mivel édesanyám pszichiáterként dolgozott. Az egyetemi tanulmányaim alatt segéd ápolóként dolgoztam egy szociális otthonban, majd a végzés után gyermekpszichiátrai osztályon, majd Drogambulancián dolgoztam. 1989-ben családtagjaimmal és barátaimmal alakítottuk meg a Forrás Lelki Segítők Egyesületét, ahol a célunk az volt, hogy minél hamarabb nyújtsunk támogatást az egyéneknek, családoknak még mielőtt pszichiátriai diagnózist kapnának. Először pályázati támogatásból kezdtük el a pszichiátriai és szenvedély betegek otthoni ellátását. Ma már a közösségi ellátások mellett az egyesület nappali ellátást, szenvedélybetegek rehabilitációs intézményét és támogatott lakhatást is működtet. 2002 óta a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának vezetője vagyok. 2006-ban én is kezdeményezője voltam az OKEE megalakításának Debrecenben, mivel fontosnak éreztem, hogy legyen egy országos szervezet, amely képviseli közösségi ellátás ellátottainak és dolgozóknak az érdekeit. Remélem, hogy az országban legnagyobb számban működő szociális szolgáltatás még hosszú ideig meghatározó szereplője lesz a szociális és mentálhigiénés ellátás rendszerének.

berenyi.andras@unideb.hu

Bódy Éva

Berényi András Bódy Éva vagyok, humánszervező, kognitív és viselkedésterápiás konzultáns, s 1992 óta foglalkozom pszichiátriai betegekkel. Budapesten élek és dolgozom. A pszichiátria betegekkel való munkát először az egészségügyi ellátásban, a fekvőbeteg ellátás területén ismertem meg akut és rehabilitációs szintéren. Ekkor találkozhattam a közösségi ellátás elődjével, az integrált pszichiátriai ellátással. Elkötelezett híve vagyok a közösségben végzett rehabilitációnak. Később a pszichiátriai ellátást a szociális terület ágazatirányításában támogathattam, ahol a pszichiátriai ellátás mellett egyéb szociális szolgáltatások ágazatirányítási tartalmával, ellátásszervezésével és módszertanának fejlesztésével is foglalkozhattam, beleértve a foglalkoztatás, a képzés, uniós fejlesztési politikák területeit is. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzser Központján belül a Szociális Vezetőképzésben (www.emk.semmelweis.hu) oktatok, tutorálok, s mellette Budapesten egy pszichiátriai nappali ellátást és nappali kórházat működtető alapítvány teamtagja is vagyok (www.fonix.co.hu).
Az OKEE munkáját a kezdetektől követem, hiszek a szervezet céljaiban, hiszek a szakmai szervezetek erejében, s a közös munkában.

bodyeva@gmail.com

+36-30-370-1376

Figeczki Tamás

Figeczki Tamás Figeczki Tamás vagyok szociálpolitikus, szociálpedagógus. Több 20 éve dolgozom szociális területen. 2001-től Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális és Fejlesztő Központ vezetőjeként dolgozom. Szenvedélybeteg- és hajléktalan-ellátással foglalkozunk. Nappali intézményeink mellett 2005. óta van szenvedélybetegeknek nyújtott közösségi ellátásunk, 2009-től alacsonyküszöbű szolgáltatásunk. Az OKEE megalakulásakor lettem tagja az elnökségnek. A szervezetünknek fontos szerepe van abban, hogy a közösségi ellátások szakmai súlya növekedjék, tevékenysége minél szélesebb körben ismerté váljon. Fontosnak tartom, hogy egyesületünk a szolgáltatók és döntéshozók között olyan hídként működjön melyen a közlekedés kétirányú.

figeczki.tamas@segelyszervezet.hu

Dr. Grósz Attila Pál

Dr. Grósz Attila Pál Dr. Grósz Attila Pál vagyok. Pszichiáter szakorvosi, illetve pszichiátriai rehabilitációs szakvizsgával rendelkezem. 2012-ben fogadott tagjai közé az Országos Közösségi Ellátások Egyesülete. Számomra nagyon szimpatikus a közös szakmai gondolkodás, illetve a közösségi szemlélettel dolgozó ellátórendszerek országos érdekvédelmének a gondolata. 2006-ban Pécsen klinikai munkásságom során találkoztam először a közösségi ellátás módszertanával. 2009-ben kollegáimmal hívtuk életre a Szigetvári Közösségi Ellátást, ahol közösségi koordinátorként dolgoztam. 2012. óta a Siófoki Pszichiátriai Gondozó és Szakrendelő, valamint a Közösségi Szolgáltatások Dél- Balaton vezetői feladatait látom el. Ebben a funkcionális szempontból integrált ellátórendszerben a krónikus pszichiátriai betegséggel, szenvedélybetegséggel élő személyek felépüléselvű, interprofesszionális együttműködésen alapuló ellátására törekszünk. Büszke vagyok a hozzánk segítségért folyamodók felépülésére, elhívatott kollegáim eredményességére, hálás vagyok, hogy együtt dolgozhatunk.

gappszich@gmail.com

Herold Krisztián

Herold Krisztián Herold Krisztián vagyok szakvizsgázott szociálpolitikus, közösségi koordinátor, intézmény férőhely kiváltási szakmentor. Közel 20 éve tevékenykedek a segítő szakmában, a szociális és az egészségügyi ellátó rendszer kereszteződéseiben. Munkám során pszichiátriai szociális szolgáltatások területi megszervezésében és koordinálásában vállalhattam szerepet Pécsett és a Dél Dunántúli régióban. A közösségi módszertant az elmúlt évek során több pszichiátriai módszertani, szolgáltatásfejlesztési munkacsoportban képviseltem kollégáimmal együtt. Tevékenységem egyik legfontosabb területe az interprofesszionális együttműködéseken alapuló esetvitel facilitálása, az esetmenedzselés. OKEE elnökségi tagként fontosnak tartom, hogy egy független, a szakmai tagságot megszólító és Őket meghallgató ernyőszervezet képviselhesse a közösségi alapú szolgáltatások dolgozóinak és ellátottainak érdekeit.

heroldkr@gmail.com
+36-30-458-7366

Kovács Csaba

Kovács Csaba Nevem Kovács Csaba, 1994 óta vagyok a Félúton Alapítvány szociális intézményeinek a fenntartója. Alapítványunk három szociális intézményt működtet, ahol szenvedély- és pszichiátriai betegeknek nyújtunk szenvedélybetegek alacsonyküszöbű- és közösségi ellátását, illetve nappali és átmeneti gondozást. A szenvedélybetegek közösségi ellátását 2006 óta működtetjük a Félút Centrum - Szenvedélybetegek Integrált Intézményének keretén belül. Alapítványunk 2006 óta tagja az Országos Közösségi Ellátok Egyesületének, én magam azóta vagyok az OKEE vezetőségének tagja. A közösségi ellátási formát azért tartom fontosnak az ellátó rendszerben, mert egyik olyan szociális szolgáltatás, amely közvetlenül tudja megszólítani azokat az embereket, akiknek szüksége lehet a támogatásra, gondozásra. Azt gondolom, hogy a közösségi ellátásban dolgozó munkatársak, azok a szakemberek, akik rányitják az ajtót azokra az emberekre, akiktől már majd mindenki elfordult.

halfway@feluton.hu

Marketti Judit

Marketti Judit Marketti Judit vagyok. 1982 óta foglalkozom pszichiátriai betegekkel. Pszichiátriai otthont vezettem, és az intézményben velük éltem 30 évig a családommal együtt. A pszichiátriai otthont rehabilitációs részleggel, két lakóotthonnal és külső foglalkoztatóval bővítettük, miközben 2001 és 2008 között elláttuk a pszichiátriai országos módszertani feladatokat. Az 1994-ben alapított Völgy Alapítvánnyal (www.volgyalapitvany.hu, volgyalapitvany@volgyalapitvany.hu) az intézményi lakók segítésén túl antistigma programokat indítottunk, 1998-tól kétévente rendezzük meg a Pszichiátriai Betegek Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóját, 2016-ban a 10. alkalommal. A társadalom attitűd változását célozza meg színjátszó és művészeti táborunk, amelyet fiatalok és kliensek együttes részvételével szervezzük meg a színjátszó találkozók között – szívet melengető eredménnyel. A pszichiátriai megbetegedéssel élők rehabilitációs törekvéseit az otthonközeli ellátások létrehozásával támogattuk. 2003-ban az elsők között szerveztük meg az országban a közösségi pszichiátriai ellátásunkat Lenti Kistérségben, három év múlva Nagykanizsán és Letenye térségében tettük elérhetővé a szolgáltatást a rászoruló emberek számára. 2008-tól nappali intézmény is rendelkezésére áll az igénybevevőknek Nagykanizsán. A múlt évben indítottuk útjára a támogatott lakhatási szolgáltatásunkat. A munkám során az együttgondolkodás, a közösségteremtés, az együttműködés mindig nagyon fontos motiváció volt számomra, ezért vállaltam szerepet az OKEE munkájában is, hiszen az Egyesület alapértékei közé sorolja ezeket gondolatokat.

markettijudit@gmail.com

Üzenőfal
ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2024. június >>
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930